EYCR 2300 har en brytförmåga om 10A (2300W) vid resistiv last.

Exempel på produkter som utgör en resistiv last är traditionella glödlampor, värmeelement och andra laster som utgör ett motstånd.

Vid andra typer av laster som kapacitiva eller induktiva sjunker brytförmågan till runt en fjärdedel av den angivna, i det här fallet till 2.5A (575W), beroende på produktens beskaffenhet kan den sjunka ännu mer.

Exempel på produkter som utgör en kapacitiv last är bl.a elektroniska transformatorer, kondensatorer mfl

Exempel på produkter som utgör en induktiv last är konventionella transformatorer, elmotorer, spolar, lysrör med magnetisk reaktor mfl