Bridge och Bridge+ har samma funktionalitet och för användaren är det ingen skillnad. Appen är samma och appen gör ingen skillnad på dem.

Bridge är en diskret och snygg produkt som passar att placera på exempelvis TV-bänken eller på skrivbordet där nätverk finns naturligt. Den riktar sig mot den vanliga konsumenten och finns tillgänglig på de flesta ställen där Nexas produkter säljs.

Bridge+ är framtagen för installation. Den har uppfästningsanordning på baksidan, ventilerat hus och externa antenner för att inte få försämrad räckvidd vid dolt montage. Bridge+ säljs genom grossister samt elinstallatörer.